Bwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nl

Scouting Algemeen

bp.jpg

In 1907 is scouting in Engeland begonnen onder leiding van Lord Baden Powell. Het door de hem geschreven boek ” Verkennen voor jongens” werd al spoedig ook in ons land bekend. In 1910 werden de eerste Nederlandse padvindersgroepen in Den Haag en Amsterdam opgericht. Vroeger heette het ‘Padvinderij’, tegenwoordig noemen we het “Scouting”. Er is veel veranderd sinds in 1907 Lord Baden Powell Scouting oprichtte. Van jeugdbeweging heeft Scouting zich ontwikkeld tot een aan de huidige maatschappij aangepaste vereniging. Voor jongens en meisjes, voor jong en oud. 
Scouting is avontuur,dingen doen, die je nergens anders vindt. Vlotten bouwen, vuurtje stoken, kamperen, bosspelen en noem maar op. Maar ook creatief bezig zijn, samen spelen of gewoon gezellig bij een kampvuur zitten, bijna alles is mogelijk binnen Scouting. Met oneindig veel variatie. En, niet onbelangrijk, je leert omgaan met jezelf, met een groep, je wordt zelfbewust, je leert je eigen mogelijkheden kennen en die van anderen. Dus – naast ontzettend leuk – nog leerzaam ook! Op een verantwoorde manier, onder leiding van enthousiaste vrijwilligers, en met aan de leeftijd van de kinderen aangepaste activiteiten.

wereldbol_met_scouitng_vlag.gif

Wist u overigens dat Scouting over de gehele wereld verspreid is? Dat het de grootste jeugdbeweging op aarde is? En ook de grootste in Nederland? Wie heeft er niet een familielid – opa of oma, tante of oom, vader of moeder – die vroeger bij de padvinderij heeft gezeten? Dat Scouting wereldwijd bestaat, komt goed naar voren tijdens de vierjaarlijks georganiseerde Wereld Jamboree. Ongetwijfeld kunt u zich nog de beelden uit 1995 herinneren, toen de Wereld Jamboree in Nederland werd gehouden. Op een mega-kampeerterrein in Dronten kwamen gedurende 10 dagen tienduizenden Scouts uit meer dan 120 landen samen om allerlei activiteiten te ondernemen en elkaar te leren kennen. Meer informatie over Scouting in het algemeen is te vinden op de internetsite van Scouting Nederland, www.scouting.nl.


Wij zijn enthousiast, onze kinderen niet minder! Vraagt u het maar eens aan ze. De ervaring leert dat kinderen, die eenmaal met Scouting kennismaken, er echt deel van gaan uitmaken en niet meer weg willen. Waar vind je een andere vereniging, waar je vanaf vijf jaar tot een onbegrensde leeftijd lid kunt zijn, zonder dat je steeds dezelfde dingen tegenkomt? Waarom laat u uw kind ook niet eens komen kijken? Gedurende een aantal opkomsten mag iedereen voor niets met ons meedoen. Als hij of zij dan weet dat ‘ie het leuk vindt, kan hij of zij lid worden van één van onze speltakken.

En uzelf? Lijkt het u leuk om een groep kinderen te begeleiden? 
Of wilt u ons helpen bij het onderhouden van de clubgebouwen of het materiaal? Wellicht voelt u ervoor onze groep in een bestuursfunctie te ondersteunen? Neem eens contact op met ons.
Wij vinden het in ieder geval een geweldige hobby, nee, meer dan dat….!

 

groeps_foto.jpg

Lid of leiding worden?
Stuur een mail naar:
groepsbegeleiding@kameleonkinheim.nl

Groepsbegeleiders:

Andrea Nagelmaker

Tel. o6-17292775