Bwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nl

Vrijwilligers

Alle leiding, begeleiding en bestuursleden zetten zich vaak wekelijks soms maandelijks in om bijvoorbeeld opkomsten, weekenden, groepsbijeenkomsten en zomerkampen mogelijk te maken. Voordat iemand aan de slag mag als vrijwilliger moet hij of zij vaak wel het een en ander regelen / volgen.

Kwalificatie

Alle leiding bij de Kameleon Kinheim doet mee in het opleidingstraject: de Scouting Academy. De opleiding bestaat uit meerdere modules, die in een trainingsavond, -dag, of –weekend door trainers van de Regio worden aangeboden of door werkend leren bij de eigen groep. Bij dit laatste wordt de leiding ondersteund door een praktijkbegeleider binnen onze groep, die toezien op de opleiding. Er wordt getraind in speluitleg, technieken, het ontwikkelen van en gevarieerd programma, veiligheid en een klein stuk ontwikkelingspsychologie, pedagogie etc. Wat leiding moet kunnen en kennen is landelijk vastgelegd in de zogenaamde functieprofielen (zie de site van Scouting Nederland en Regio Haarlem). Als de opleiding voor een leider is afgerond ontvangt hij/zij van de Regio een kwalificatie. Bij elke speltak van de Kameleon Kinheim is er tenminste één leider met een kwalificatie en is de overige leiding in opleiding om naar die kwalificatie toe te werken.

 

VOG

Iedere vrijwilliger bij de Kameleon Kinheim heeft ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan moeten vragen. De VOG is niet het wondermiddel om ongewenst gedrag binnen Scouting te voorkomen, maar het zorgt er wel voor dat personen die seksueel overschrijdend gedrag hebben getoond, en daardoor bij Justitie bekend zijn, niet bij Scouting aan de slag kunnen.


AgendaAltijd op de hoogte zijn van de laatste agenda? Maak uw keuze hieronder en laat agendaitems automatisch weergeven in uw Google Calendar/Gmail.
Locatie opkomsten

Bevers, Scouts, Explorers, Roverscouts en Stam:
Noordpool (Stenen gebouw)


Welpen en Maralas:
Zuidpool (Houten gebouw)02-03-2024:
Scouts:
gewone opkomst

Marala's:
Marala Opkomst

Welpen:
Leiding verjaardag

Stam:
iScout (Zuidpool en Noordpool)

04-03-2024:

Verhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangWelpen:
Jantje Beton

Groep:
Jantje Beton

Verhuur:
Toneelgroep Genesius05-03-2024:

Verhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangWelpen:
Jantje Beton

Groep:
Jantje Beton

Verhuur:
Koor Bizniz06-03-2024:
Welpen:
Jantje Beton

Groep:
Jantje Beton

07-03-2024:

Verhuur:
Fysio DrenthVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Theatermakers