Bwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nl

Wat is Scouting?

Scouting is een jeugdorganisatie waar wereldwijd meer dan 38 miljoen mensen verspreid over ongeveer 160 landen lid van zijn! Scouting is opgericht door Lord Baden Powell in 1907 in Engeland. Nadat scouting daar veel succes had is het overgekomen naar Nederland: in 1911 werd dan ook de Nederlandsche Padvindersorganisatie opgericht.

We zorgen ervoor dat kinderen op een spelende manier leren. Kinderen wordt zelfstandigheid aangeleerd door hen uit te dagen! Ze doen dingen zoals een tocht lopen (dit noemen we hiken) en eten koken. Uiteraard maken ze ook plezier door dingen te doen die ze normaal niet zouden doen! Denk aan klimmen en pionieren. Bij scouting doe je dingen samen, je ondersteunt elkaar en probeert elkaar beter te maken.

Dat Scouting tussen nu en 1907 veranderd is kun je wel zeggen. Sommige dingen zijn hetzelfde gebleven. Nog steeds openen we elke opkomst met een officieel momentje – de scouts (11  tot 14 jaar) bijvoorbeeld hijsen elke opkomst de vlag en zeggen de scoutswet op, aan het einde halen ze uiteraard ook de vlag weer naar beneden. Daarnaast dragen we nog steeds een blouse met een das. Deze kleding maakt ons allen gelijk en zo zijn we ook herkenbaar naar de buitenwereld toe.

Bij Scouting maak je dingen mee die je voor altijd bij zullen blijven, het belangrijkste is dat je dat samen met je medescouts doet!


AgendaAltijd op de hoogte zijn van de laatste agenda? Maak uw keuze hieronder en laat agendaitems automatisch weergeven in uw Google Calendar/Gmail.
Locatie opkomsten

Bevers, Scouts, Explorers, Roverscouts en Stam:
Noordpool (Stenen gebouw)


Welpen en Maralas:
Zuidpool (Houten gebouw)20-04-2024:
Scouts:
RSW

Verhuur:
MDV BadmintonWelpen:
Kampactie opkomst

Marala's:
Kampactiebuitenbios

Stam:
Henk's expeditie

Verhuur:
MDV Badmintongroep22-04-2024:

Verhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Toneelgroep Genesius23-04-2024:

Verhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Koor Bizniz25-04-2024:

Verhuur:
Fysio DrenthVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Theatermakers