Bwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nlBwebdesign.nl

Vacature vice-groepsvoorzitter

Scouting Kameleon Kinheim is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het meest bekend zijn de leiding, die wekelijks de programma’s voor de jeugdleden organiseert. Minder zichtbaar zijn de bestuursleden die het groepsbestuur en de beheerstichting vormen. En de vrijwilligers die bijvoorbeeld verhuur van het gebouw coördineren en onderhoud verrichten aan het gebouw en het groepsmateriaal.

De meeste vrijwilligers zijn begonnen als jeugdlid en hebben zich ontwikkeld tot leiding bij een leeftijdsgroep. Maar ook ouders, vrienden en vriendinnen, familieleden en collega’s melden zich aan als vrijwilliger. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur.

Ter versterking van het groepsbestuur zijn wij momenteel op zoek naar een vice-groepsvoorzitter, welke op termijn de rol van groepsvoorzitter zal gaan overnemen. In eerste instantie zal je een duo gaan vormen met onze huidige groepsvoorzitter en de rol van vice-voorzitter op je nemen, waarna je geleidelijk meer taken van de groepsvoorzitter op je kunt gaan nemen.  De huidige groepsvoorzitter is tot en met de zomer van 2025 verbonden aan het groepsbestuur. Dit geeft je ruim de tijd om je de rol van groepsvoorzitter eigen te maken.

Je bezigheden
Als (vice-)voorzitter van het groepsbestuur leidt je de vergaderingen van het groepsbestuur (8-10 per jaar) en de groepsraad (8 per jaar) en zorg je ervoor dat hier besluiten worden genomen. Hiernaast vertegenwoordig je de groep naar Scouting Regio Haarlem, gemeente en externen. Je stemt de werkzaamheden in het groepsbestuur af en je zorgt voor de totstandkoming van beleid, jaarplan en taakverdeling door het hele groepsbestuur. Tot slot motiveer, stimuleer en adviseer je de vrijwilligers van onze groep.

Je bagage
Je staat stevig in je schoenen en je hebt een duidelijke visie over onze scoutinggroep. Je ziet iedereen zijn kwaliteiten en weet hoe je deze in moet zetten.

Voldoe je (nog) niet aan de bagage eisen of heb je nog niet veel Scouting ervaring, maar wil jij je wel ontwikkelen en het je eigen maken, reageer dan snel. Binnen het groepsbestuur zijn wij op zoek naar talenten en enthousiastelingen. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.

Je beloning
Je hebt de kans om ervaring op te doen met het werken in een groepsbestuur en de taken die daarbij komen kijken.

Wij bieden vrijwilligers een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren. Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Je hebt de kans om je netwerk te vergroten. De ervaring die je opdoet, staat goed op je CV en levert goede inzichten op die je ook in je reguliere werk kunt gebruiken.

Aanmelden en informatie
Meer weten? Neem dan contact op met onze groepsvoorzitter: groepsbestuur@kameleonkinheim.nl.

Het groepsbestuur zal je dan uitnodigen voor een gesprek waarin verwachtingen kunnen worden uitgesproken en we kunnen kijken of er een goede match is.

Voor je begint in deze functie, zal er een VOG voor je aangevraagd worden en zal je deze moeten overleggen.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen kinderen en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies van groep, regio tot land. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!


AgendaAltijd op de hoogte zijn van de laatste agenda? Maak uw keuze hieronder en laat agendaitems automatisch weergeven in uw Google Calendar/Gmail.
Locatie opkomsten

Bevers, Scouts, Explorers, Roverscouts en Stam:
Noordpool (Stenen gebouw)


Welpen en Maralas:
Zuidpool (Houten gebouw)07-12-2023
(Vandaag):

Verhuur:
Fysio DrenthVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Theatermakers08-12-2023:
Explorers:
Skere Klaas

Verhuur:
Lotus09-12-2023:
Scouts:
Installatie

Marala's:
Marala Opkomst

Welpen:
Avondopkomst

Roverscouts:
Roveropkomst

11-12-2023:

Verhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Hero KinderopvangVerhuur:
Toneelgroep Genesius